top of page
  • Writer's pictureSarula

Move: Cesta za snom

Updated: Dec 7, 2018


„Blog tak torchu o všetkom. Alebo aj o tom, čo ma život v zahraničí naučil, ako ma inšpiroval a ako môže „nakopnúť" aj vás.” Aj tak by sa dala opísať hlavná myšlienka tohto, prečo som sa rozhodla založiť tento blog.


Od malička som si predstavovala, že raz odídem zo Slovenska a budem žiť svoj krásny, dospelácky život niekde, kde by som si vytvorila svoj vlastný domov. Keď som sa v roku 2017 odsťahovala do Holandska kvôli štúdiu medzinárodného a európskeho práva, pre väčšinu ľudí to bolo dosť prekvapivé. Holandsko totiž nepatrilo medzi najväčšie hity v rámci štúdia (vtedy šla karta najmä Dánsku). Práve pre túto atypickú a zaujímavú destináciu sa mi začalo ozývať stále viac a viac ľudí s rôznymi otázkami. S otázkami o študentskom živote, o financovaní, o zaujímavých miestach…a s tým prišla aj myšlienka vytvoriť miesto, kde by som mohla všetky tieto informácie dať na jednu kopu - MOVE.


Prečo „MOVE?”


Táto časť môže tak trochu pripomínať lingvistické okienko, ale myslím si, že aj toto je jedna z otázok, ktorá by mala byť zodpovedaná. Ak mám byť úprimná, veľmi som nad týmto názvom nepremýšľala. Keď som v jeden večer opisovala tento koncept kamarátke, na záver sa ma opýtala na názov a zo mňa odrazu vyletelo- MOVE! Move je totiž anglické slovo, ktoré má veľké množstvo významov. Doslovne znamená „hýbať, pohnúť.” Je však možné použiť ho aj vo viac metaforickom význame, presne tak, akoby ste v slovenčine povedali, že chcete s niekym pohnúť, pohnúť s jeho emóciami, názorom, pohnúť sa ďalej v živote. A presne to je to, čo by mal tento blog obsahovať. Tak trochu zo všetkého. Možno to bude zo začiatku menší chaos, no viete čo? Ja som ten najväčší chaos, ale snáď to neuškodí obsahu a vy mi to nakoniec prepáčite 😇.


Prečo „Cesta za snom?”


Písať ma vždy bavilo. Takmer celý život som sa venovala buď športu alebo tancu. Vystupovať pred publikom pre mňa nebol veľký problém a už dlhšie som si predstavovala, že raz budem pracovať niekde, kde by som kreativitu a prácu s ľuďmi mohla skombinovať. A aj keď sa právo môže zdať v tejto oblasti dosť obmedzujúce, nájdu sa aj situácie a veci, kedy sa to dá. Avšak nie vždy to stačí a preto som hľadala niečo viac, niečo, čo by mi to vykompenzovalo. Tak som sa znova vrátila k písaniu (v procese je aj ďalší projekt 😉). Touto cestou by som vás chcela niečim inšpirovať, niečim povzbudiť a trochu postrčiť k tomu, že prekonanie strachu a obetovanie niektorých vecí može stáť za to. Ukázať vám, že aj keď splnené sny nie sú vždy obrazom, aký sme si želali, vždy sú tu ďalšie možnosti, ako z toho vyťažiť čo najviac.


Toľko málo k môjmu chaosu. Samozrejme, ak by vás ešte niečo zaujímalo, v ďalších článkoch sa toho dozviete viac. ☺


Budem sa tešiť z každej spätnej väzby a v prípade, že by ste mali záujem o spoluprácu, neváhajte mi napísať na:



Budem sa tešiť ☺


S láskou,

Sarulu


Korektúra: Katarína Tökölyová


bottom of page